top of page

Dieren reageren doorgaans zeer goed op homeopathische behandeling. U kunt in principe met elke klacht / ziekte van uw dier bij de homeopaat terecht.

 

Net als bij mensen geldt voor dieren dat het belangrijk is om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Soms ontstaan klachten na een stressvolle gebeurtenis zoals een verhuizing, herplaatsing of het wegvallen van een eigenaar of geliefd huisgenootje. Soms speelt erfelijkheid een rol (bijvoorbeeld pathologie ten gevolge van selectief fokken). Ook moeten we kijken naar omgevingsfactoren die mogelijk een rol spelen in het ziek worden en/of blijven van uw dier; zoals voor uw dier ongeschikte voeding, te weinig of teveel beweging, over- of onderprikkeling, drukte en onveiligheid, etc. Het is belangrijk dat het 'landschap' waarin het dier zich bevindt, past bij de behoeften en natuurlijke eigenschappen van het dier in kwestie.

U kunt uw dier (indien mogelijk) meenemen naar de praktijk zodat ik het dier, naast een uitvoerig gesprek met u als eigenaar over de klachten, kan observeren. Omdat reizen en een vreemde omgeving voor sommige dieren erg stressvol is (met name voor katten), is een consult bij u aan huis mogelijk. Dit geldt natuurlijk ook voor grote gezelschapsdieren en vee. Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden verder te bespreken.

bottom of page